aranyelet_logo

Lillafüred látnivalók

Aki már járt a Bükkszentkereszttől alig 10 kilométerre fekvő Lillafüreden, egy életre lila köd borul a szemére – Lillafüredet meglátni és vele szerelembe esni ugyanis egy pillanat műve…

A Bükköt amúgy sem lehet megunni! A fenséges erdők látványa, a különleges klíma, a romantikus várak, természeti és épített látnivalók megkapó bája, robusztus kisugárzása… Nincs mese: rabul ejt a Bükk, rabul ejt Lillafüred.

A Bükk keleti szélén elhelyezkedő festői szépségű település és környéke elképesztően gazdag tárháza a kincseknek.

Remek a közlekedés Bükkszentkereszt és Lillafüred között

Gépkocsival

Ha tőlünk indultok Lillafüred és környékének felfedezésére, az út gépkocsival alig több, 30 kilométer – nem nagy távolság.

Lillafüredi látnivalók – a teljesség igénye nélkül

Palotaszálló

Az erdővel ölelt négyemeletes palota neoreneszánsz kastélya mesebeli látvány. A függőkert, a park, a vízesés és az Anna-barlang már csak hab a tortán.

Lillafüredi vízesés

Hazánk legmagasabb vízesése. A Palotaszálló építésekor elterelt Szinva patak 20 méter magasból zúdul alá az emberi kéz építette támfalon – lenyűgöző látvány az év minden szakában.

Lillafüredi barlangok: (Anna-barlang, István-barlang)

Pár lépés és már ott is vagyunk a Palotaszálló függőkertjének alsó részében található 570 méter hosszú (ebből 208 méter látogatható), fokozottan védett Anna-barlang bejáratánál. Vezetett túrák minden nap vannak, érdeklődj az időpontokról.

A Szinva patak forrása érdekes módon nem vájta, hanem építette a barlangot, mégpedig a belőle kivált mésztufából. A világon alig pár mésztufa barlang látogatható.

A Szent István-barlang egy szakasza szintén látogatható és különösen védett – a Palotaszállótól 500 méterre található. A barlangot a víznyelőkön keresztülfolyó karsztvízből kiváló mész építette-formálta.

Lillafüredi Libegőpark

Az 1 kilométer hosszú drótkötélpályán libegve fantasztikus látvány várja a levegőben utazókat – egész évben üzemel.

A parkban Oxigén sétaút és rollerösvény is kiépítésre került – utóbbi csak túravezetéssel!

Lillafüredi erdei kisvasút

Miskolcról indul, átrobog a Szinva patak völgyében fekvő Hámor község felett, átszalad a viadukton, egy alagúton átbújva érkezik meg Lillafüredre. Újabb alagút következik, a Hámori tavat és az Őskohót elhagyva meg sem áll a Garadnáig. Telente csak hétvégén jár – fűthető kocsikkal. Az aktuális menetrend itt érhető el.

Hámori-tó, Hámori-szikla

Igazi horgászparadicsom, pisztrángra fel! A megduzzasztott tavon csónakázni, vízibiciklizni, a téli fagyok idején korcsolyázni is lehet.

Lillafüreden járva látogassátok meg a Molnár-sziklát, a Pisztrángtelepet, és ne feledkezzetek meg a Lillafüredi Sport és Kalandparkról sem!

Jó Bükközést!

Legutóbbi bejegyzések

Aki már járt a Bükkszentkereszttől alig 10 kilométerre fekvő Lillafüreden, egy életre lila köd borul a szemére – Lillafüredet meglátni és vele …

Keresés

Kategóriák

Címkék

lillafüred látnivalók