ISMERD MEG BÜKKSZENTKERESZTET!

A csodálatos Bükkszentkereszt, a szubalpin gyógyhely

Bőkezűen bánt a természet a völgykatlannal, melyben Bükkszentkereszt a gyógyüdülőhely otthonra lelt, és ahol a Kakukkfű Vendégház illatos gyógynövényekkel, bájos, otthonos miliővel várja a bükki pihenés szerelmeseit.

A kiadó házak a Bükkben évszaktól függetlenül is egyre kelendőbbek. Érthető, hiszen a vidék fantasztikusan szép, emberközeli. A bükki apartmanban sarkig tárva maradhat az ablak, nem szmog és fülsértő zaj, hanem kristálytiszta magaslati levegő, madárcsicsergés és ragyogó fény árad be.

A természet minden évszakban új és új varázslatokkal kápráztatja el csodálóit. Fontos momentum, hogy az itt jellemző, sajátos klíma többféle betegség tüneteit enyhítheti!

Végtelen erdők

A Bükk-vidék büszkélkedhet hazánk legnagyobb összefüggő erdőterületével. Elmondhatatlanul csodálatos látvánnyal jutalmazza meg önmagát és szeretteit az, aki egy-egy kilátópontról körülnéz – ameddig a szem ellát, erdőkkel borított hegyek határolják a zenitet – mintha az őserdőben lennénk…

Flóra és fauna

Földrajzi fekvése okán Bükkszentkereszt flórája és faunája dúsgazdag. Szubalpesi mikroklímája lehetővé teszi, hogy bükkszentkereszti vendégházunk szállóvendégei különleges növényritkaságokkal is találkozzanak – mocsári kockásliliom, turbánliliom, szártalan bábakalács… Madárvilága sem minennapi, többek mellett fenyőrigók, süvöltők, csuszkák, csonttollúak, az apróvadak, pelék, cickányok, denevérek is színesítik Bükkszentkereszt szállóvendégeinek élménypakkját.

Eszményi terep a kirándulók, túrázók, természetkedvelők, vagy azzal ismerkedni vágyók számára.

Ha nyár, ha tél…

Hazai viszonylatok tekintetében Bükkszentkereszt az egyik legmagasabban fekvő település – ennek ellenére egyáltalán nem jellemző a barátságtalan időjárás. A községet ölelő hegyek erős bástyája védi a széltől a települést, és a köd – mely elkeserítheti a legédesebb kilátással kecsegtető panorámát – sem jellemző.

Hó-hó-hó? Szánkó- és sípálya, lovas-szánkózás, sífutási lehetőség, kutyaszán-futtatás! Novembertől februárig hideg van, a 40 centiméteres hó sem ritka – éppen optimális azoknak, akik szeretik a téli Bükk-vidéket. Kiadó apartman ilyentájt sem mindig akad, hiszen egyre többen kedvelik meg a pihenő, téli álmát alvó természetet, és keresik a szálláslehetőséget Bükkszentkereszten.

Érintetlen, ropogó hó a csizma alatt, végtelen béke és nyugalom a délceg, méltóságteljes bükkök között. A kéményből lustán szállnak az égre füstpamacsok – a bükkszentkereszti szállás meleg szobáiban forralt borra várnak a csészék… Csend, béke, nyugalom, vagy ellenkezőleg: harsány, vidám zsivaj. Lelkes baráti beszámolók, csacsogó csemeték… Igazán méltó karácsonyi, szilveszteri környezet a baráti társaságoknak, a családoknak.

Programok

Nem véletlen, hogy a bükki szállás egyre keresettebb portéka. A legtöbb bükki kiadó ház, apartman nem csak baráti társaságoknak, hanem nagyobb létszámú családnak is ideális –akár több generáció melegedhet egymás szeretetében. Elképesztően megtartó, építő, összekovácsoló erejű egy-egy ilyen közös program!

A község legendás. Messze földön híres a nyáron szárba szökő gyógynövénynapokról, és az ősszel tönkre kapó, kalaplengető gombanapokról. A település közelében rengeteg barlang, kilátó, várrom, kultikus, történelmi hely várja, hogy újabb és újabb vándorok, vagy nyugalomra vágyó zaklatottak fedezzék fel.

A bükki Kakukkfű Vendégház remek szállás elvonulást kereső, vagy mulatni vágyó, természetet kedvelő kikapcsolódók számára is. Várunk nagy szeretettel és pompás kiadó szobákkal! További érdekességekről a blogban olvashatsz!