Utazás előtt jó tudni!

Bükkszentkereszt nem világváros és nem wellnessközpont, igaz, nem is a vadon – csak majdnem. Nem gondolom, hogy ezekkel az információkkal megleptelek – szerintem éppen ezért csábít a Bükk-vidék, és vonz a bükkszentkereszti szálláslehetőség. Ne legyen kétséged Bükkszentkeresztet illetően! Itt a helyed! A település egy festői szépségű zsákfalu. Különösebb rákészülést nem igényel ha itt szeretnél megszállni, helyben keresel kiadó apartmant, hiszen ez nem a világ vége – mindenestre nem árt némi felkészülés.

Hozz magaddal:

  • A vidék dimbes-dombos, a magas sarkú mellé ajánlott a sportcipő is.
  • Melegebb ruhát, nyáron is! A hazai átlagnál magasabban fekszik a település, ezért aránylag hűvösebb – igazi megváltás kánikulában! Itt nincsenek felhőkarcolók, ahova beszorul a meleg, sem annyi aszfalt, beton, ami éjjel kiárasztaná magából az összegyűjtött hőséget.
  • Alappatikát, melyet máshová is magaddal vinnél. Bükkszentkereszten van gyógyszertár, de csak délelőtt.
  • Ha ragaszkodsz a bankautomatához kérlek, hozz egyet magaddal – itt nem találsz. Pénzt viszont felvehetsz a helyi postán, illetve legközelebb Miskolcon, Lillafüreden.
    A szúnyog és a kullancs éppen olyan alapvető „tartozéka” a településnek és környékének, mint bárhol másutt, ahol fű, fa, bokor…
  • Kényelmi és egészségügyi szempontok alapján is ajánlott a szúnyog- és kullancsriasztó használata, illetve egymás átböngészése!
  • Az erdőben figyelj a gyerekekre! Nem csak azért, mert gyorsak, mint a csík, a Bükk-vidék pedig hatalmas, hanem mert mérgező és/vagy védett növények, gombák is hozzátartoznak a hegység káprázatos és mesebeli repertoárjához.

Honnan ajánlott az érkezés?

A legjobb, ha Bükkszentkeresztet személygépkocsival Lillafüred felől közelíted meg. Bükkszentlászló felől csak dzsippel, tankkal, vagy erős idegrendszerrel lehet feljutni. Eger felől Felsőtárkányon, erdei úton haladva érkezhetsz ide. Használd az alábbi útvonaltervezőt (kattints a térképre, Lillafüreden keresztül tervez)!

Ejtőernyős érkezésnél különösen figyelj a landolásra, rendkívül sok a fa. Ha fennakadsz, és nincs térerő, kiabálj. Minél messzebb vagy a településtől, annál hangosabban!

Tömegközlekedéssel a volán járataival – szerencsére ebben a régióban nem őszülünk meg, míg újabb járatra várunk.

Szolgáltatások

A községben több élelmiszerbolt, fagyizó, italbolt, dohánybolt üzemel, kései nyitva tartással is – mindenképpen tájékozódj, nehogy lemaradj a napi betevőről!

Ha a Kakukkfű Vendégház udvarán akartál szabad tűzön főzni, sütni, grillezni, de esőisten beköszön, nem kell kétségbe esni: több, éhes vendéget váró étterem is található Bükkszentkereszten, a közeli Répáshután, de Miskolc, Lillafüred csak egy gondolatnyira van.

Programok, látnivalók

Tavasz, tél, nyár, ősz: nem fogsz unatkozni! Elég, ha sportcipőt, túracipőt, szánkót húzol, vagy fogod a sítalpakat és kilépsz az apartman ajtaján! 

Irány a Bükk! Imádni fogod!